Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları kullanım alanına nazaran, rengine nazaran ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan sistem sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Yangın bapsı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kontrol edilen mekanizma yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Kullanılacak özlük adetsı 100 kişeksiksiz aşan yerlerde ve mutlaka son çıkış kapılarında PUSH Pas veya PANİK Pas olmalıdır.

Derece: Haberde adı geçen firma adları ve yangın bapsı fiyatları, tavsiye olarak yazılmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online mesuliyetli tutulamaz.

Yangın Bapsı bel kemiği amacı insanların muhatara görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

ölçün bir müstacel çıkış kapısı ekseriyetle 2000 TL ile 4000 TL arasında değişen bir fiyata sahip olmaktadır. Fakat, bapnın yangına dayanıklılığı, gereç kalitesi, boyutu ve özge özellikleri gibi faktörler ederı etkiler.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; misil skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın Yangın Kapısı Fiyatları merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık yürekin tercih edilir.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin alaz ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Konstrüksiyonda mevcut insanların eminğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol şeşna düzenınmasında önemli bir rol oynar.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin yanı dizi, yangın bapları çoğu kez özel şümul ve kapı menteşeleri gibi sair yangın himaye özelliklerine sahiptir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında esrar ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Report this wiki page